Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Nimi: Rakar, lempinimenä Herra kani.

Syntynyt: Arvio 2003
Liittynyt perheeseen keväällä 2006.


 

Rakar tuli minulle perheestä jossa haluttiin luopua kaikista lemmikeistä.
Minulla oli tuolloin ennestään toinenkin kani, Wubu ja Rakar muuttikin häkkeineen Wubun naapuriksi. Koska kummatkin olivat uroksia vapaana olo yhtä aikaa ei tullut kyseeseen mutta häkkinaapureina elo sujui. Suurimmaksi osaksi ajasta kanit olivat keskenään enkä viettänyt niiden kanssa niin paljon aikaa kun ihanne olisi. Wubu menehtyi yllättäen alku keväästä 2007 jolloin Rakar puolestaan näytti masentuneen eikä ruokakaan tahtonut pikkuiselle maistua. Tällöin aloin viettää Rakarin kanssa enemmän silittelyhetkiä ja elämän ilo löytyi taas. Rakarin häkki muutti kakkos makuuhuoneesta olohuoneeseen ja annoin kanin olla vapaana koko ajan. Ja niin on ollut siitä saakka...

Rakar on kiltti, ihmisrakas ja lintuystävällinen jo vanhuuden myötä harmaantunut höpö joka tuo elämääni joka päivä iloa juoksentelemassa jaloissa huomionkipeänä. Vapaana pito on ollut helppoa sillä onnekseni se jättää johdot rauhaan ja useimmiten papanoikin joko häkkiinsä tai vessaan lattialle, josta ne on sitten helppo siivoilla. Miinuksena tällä vapaana elämisellä on kuitenkin joskus hyvinkin nopeat syöksymiset suoraan jalkoihini jolloin vaarana on päälle astuminen tai kompurointi. Etenkin yöaikaan onkin muistettava että meillä tosiaan asuu vapaana pieni pitkäkorva.


 
Herra Kanilla on ikävä kyllä ollut jo jonkin aikaa ongelmia terveytensä kanssa. Pasteurella multocida- bakteeri aiheuttaa silmien vuotamista joka on ollut lähes jatkuvaa.

Tällä hetkellä Kani pärjää ilman silmätippoja tai muuta lääkitystä mutta mikäli vuoto alkaa häiritä Kania
joudumme luonnollisesti taas nukuttamaan ja huuhtomaan kyynelkanavat auki mikä on kuitenkin jo riski Kanin korkean iän vuoksi. Herra Kani on silti ihana, elämäniloinen itsensä joten hoito kannattaa niin kauan kun tätä vilkkautta ja muuten hyvinvointia jatkuu. Kanin hampaista on enää jäljellä pari pientä hammasta alhaalla, ylähampaat ovat kuluneet ikenien tasolle ja tämä on haaste ruuan suhteen. Kuivaruuat pehmennän vedellä, kasviksista omena on Kanille tarpeeksi pehmeää ja sitten salaatit ja heinä ovat perusruokaa. Jos sinulla on vinkkejä mitä voisin kokeilla (puurot ja piltit ei maistu) laitatko minulle sähköpostia (saarasiirila@gmail.com).


©2019 layout112 - suntuubi.com